DOBO


KOIRAN KANSSA KUNTOON !  -EI KURSSEJA TÄLLÄHETKELLÄ - 

Dobo on uusi, Suomessa kehitetty koiran ja ohjaajan yhteinen liikuntamuoto, johon voit tutustua näillä sivuilla. KLIKKAA TÄSTÄ !


Mitä dobo on?
Dobo on suunniteltu kasvattamaan sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta  ja tasapainoa. Ja samalla parantamaan suhdetta koiran ja omistajan välillä.
Dobo-harjoitukset tehdään pääasiassa käyttäen apuna tasapainotyynyjä ja ovaalin muotoisia palloja joiden muoto sopii koiralle palloa paremmin. Dobopallot ovat lisäksi helpommin tuettavissa  ja ovat perus jumppapalloa kestävämpiä. 
Liikkeitä lajissa on kolmenlaisia; koiran  tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Monet liikkeistä ovat muokattavissa helpoista haastaviksi hyvin pienillä muutoksilla, jolloin laji sopii kunnoltaan kaikentasoisille treenaajille.
Monet koiraharrastukset vaativat koiran fysiikalta paljon. Harrastuskoirilla, varsinkin sellaisissa lajeissa, johon kuuluu käännöksiä vauhdissa ja joissa tarvitaan hyvää kehon hallintaa dobosta on erityistä hyötyä. Koiran kehonhallinta ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys.
Suurin doboilusta saatava hyöty on syvien lihasten ja tasapainon  kehittyminen. Syvä lihaksisto on kuin tukikorsetti lähellä selkärankaa. Syvien lihasten tehtävänä on tukea sitä liikkuessa jo ennakoivasti.Dobo-harjoittelun edut koiralle ovat

Harjoitukset kehittävät koiran keskittymiskykyä
Harjoitukset kehittävät koiran ketteryyttä, tasapainoa ja kehonhallintaa
Harjoitukset vahvistavat koiran (syvää) lihaksistoa
Harjoitukset auttavat koiraa myös venyttämään itseään ja poistamaan mahdollisia lihasjännityksiä
Harjoittelu yhdessä koiran kanssa tukee ja parantaa suhdetta ohjaajaa

 


Dobo-harjoitttelun edut ohjaajalle ovat
Harjoitukset kehittävät lihasvoimaa. Ne kiinteyttävät, vahvistavat lihaksia sekä lisäävät lihaskestävyyttä. 
Koska ruumiin paino toimii monissa liikkeissä vastuksena on liikkeistä helppo tehdä helposta haastavampia.
Harjoitukset lisäävät kehon joustavuutta. 
Monissa liikkeissä yhdistyy samanaikainen lihaksen vahvistaminen ja venytys, jonka on todettu olevan tehokkaampaa kuin pelkän venytyksen. Pallon avulla on helppo saada venytys kohdistumaan juuri haluttuun lihaksen kohtaan.
Harjoitukset parantavat tasapainoa ja koordinaatiokykyä
Harjoitukset parantavat ryhtiä, koska keskikehon lihaksisto joutuu tekemään töitä jo pelkästään tasapainon saavuttamiseksikin. Koska lihakset keskikehossa vahvistuvat ja venyvät tämä voi osaltaan poistaa selkäkipuja.
Harjoitukset parantavat / lisäävät kehonhallintaa.
Harjoitukset ovat hauskoja, joten niitä tehdessä unohtaa kaiken muun ja omakin leikkisyys herää. Harjoitukset ovat monesti samaan aikaan sekä hauskoja että haastavia.
Ja ennen kaikkea suhde koiraan paranee samalla.